© Proshots

André Onana vertelt in een openhartig interview met AT5 over zichzelf. De doelman voelt zich weleens eenzaam hier in Amsterdam. De Kameroener mist zijn vrienden Davinson Sánchez en Bertrand Traoré en baalt van de moeizame seizoenstart van Ajax. “Ik heb veel vrienden hier. Soms komen vrienden uit Barcelona langs. Als we samen zijn proberen we een leuke en gezellige tijd te hebben. Anders wordt het lastig voor me. Nederland is nog steeds best nieuw voor me. Regelmatig verveel ik me en nodig ik vrienden uit om langs te komen. Soms is het wel moeilijk om alleen te zijn, vooral als we niet gewonnen hebben. Dan is het het lastigst voor me. Dan ga ik naar huis en ben ik alleen. Dan denk ik eigenlijk alleen maar aan de wedstrijd. Dat is niet altijd makkelijk.”

“We verliezen gelukkig niet vaak. Maar we zijn dit seizoen niet goed begonnen. Eerst was er de hele gebeurtenis rondom Appie. Dat was echt een hele erge rotsituatie. Daarna wisten we niet te winnen van Nice en Rosenborg… Het was niet goed. Ik denk dat het me toen wel even te veel werd. Ik sprak met mijn manager, met mijn familie en probeerde vol te houden. Ik wilde hier blijven om te zien hoe we het dit jaar zouden gaan doen.”

Afgelopen zomer vertrokken Sánchez (naar Tottenham Hotspur, red.) en Traoré (einde huurperiode, red.) bij Ajax. Twee jongens waar Onana het erg goed mee kon vinden. “Het is nog steeds best moeilijk. Natuurlijk mis ik ze. Het waren hele goede vrienden van me. Ik sprak Sánchez vorige week nog na de gewonnen wedstrijd tegen Dortmund. Hij deed het erg goed en daar ben ik blij mee. En Bertrand spreek ik via Facetime en WhatsApp nog vaak. Natuurlijk is het moeilijk als ze weg gaan, want het zijn goede spelers en ze waren belangrijk voor het team. Ik trok veel met ze op, maar zo gaat dat in de voetballerij. Ik begrijp het. Het was belangrijk voor ze om te gaan. Ze zijn blij daar, dus ik kan ze alleen maar succes wensen. Maar ik heb ook nog steeds een heleboel goede vrienden hier. Ik kan het erg goed vinden met Mateo en Hakim. En ook met Klaas Jan. Ik kan het eigenlijk met iedereen erg goed vinden.”