Andre Onana speelt inmiddels al bijna anderhalf jaar bij Ajax. De doelman kwam begin 2015 over uit de jeugd van FC Barcelona. Die stap was voor hem best lastig. “Ik heb die stap als best moeilijk ervaren. Ik speelde er goed en voelde me een geliefde speler. Het was daarom een moeilijke keuze om Barcelona te verlaten. Dat wil niet zeggen dat ik hier niet gelukkig ben. Ik waardeer de filosofie achter de club Ajax heel erg en heb het naar mijn zin”, vertelt Onana in gesprek met Ajax.nl.

Volgens de Kameroener zijn er wel een aantal verschillen tussen de twee clubs. “Ajax is totaal anders dan Barcelona. Veranderingen zijn nooit makkelijk, maar dat ik hier terecht ben gekomen is natuurlijk hartstikke mooi.” Toch ziet Onana ook nog een overeenkomst tussen de clubs. “Bij beide clubs hebben keepers een meevoetballende rol binnen het team.”

De communicatie laat soms nog te wensen over. “Ik probeer het wel hoor, maar ik vind het moeilijk. Alledaagse gesprekken zijn voor mij nog heel lastig, maar als ik onder de lat sta weet ik precies wat ik moet zeggen. Ik mis mijn familie heel vaak. Zodra ik vrij ben reis ik naar Kameroen om ze op te zoeken”, besluit de goedlachse Kameroener.