Het moet woensdag een fantastisch avond zijn geweest voor Andre Onana: een 3-0 zege én zijn ouders op de tribune. Papa Francois en mama Adèle keken vol trots toe. “Ik moest bijna huilen toen Andre het veld op kwam”, vertellen ze op Ajax.nl.

Het was pas de derde keer dat zijn ouders hem aan het werk zagen. Vroeger zagen ze het nog niet zo zitten dat hun zoon ging voetballen. “Voetbal? Dat was niet goed. Je moet naar school’, zei hij dan. Hij vertelde dat hij vroeger alleen voetbalde in de pauzes van school. Maar ik besloot anders, haha”, vertelt een lachende Andre.

En dat pakte goed uit: woensdag maakte hij zijn debuut in de Champions League. Zijn vader beseft hoe bijzonder dat is: “Jullie moeten weten dat er maar weinig voetballers uit Kameroen in de Champions League hebben gespeeld. Samuel Eto’o is een voorbeeld. Mijn favoriete speler, want Andre is begonnen bij de Eto’o Academy en maakte daarna de stap naar Barcelona. Eto’o is belangrijk geweest in zijn ontwikkeling.”

Ze zijn er nu dan ook trots op dat hij zijn eigen weg koos. Zo was hij de eerste keeper uit Kameroen die een Europese finale speelde. “Het is niet makkelijk om als jongen uit Kameroen de Champions League te halen. Daarom zeiden we ook altijd: je kan beter gaan studeren. Maar hij koos zijn eigen weg en daar zijn wij ongelofelijk trots op…”, aldus vader Francois.

Onana blikt vooruit op zondag: “Gaat lastig worden… voor hen!”