André Onana is redelijk tevreden met de resultaten van Ajax dit seizoen. Uiteraard baalt hij van het gelijkspel tegen Heracles Almelo, maar Ajax is nog ongeslagen en dat is iets positiefs. “Volgens mij gaat het niet slecht tot nog toe. De resultaten zijn in principe perfect. Nu moeten we ons focussen op het duel met Emmen. We zullen alles doen om te winnen. Hopelijk lukt dat. Het wordt ook een voorbereiding op Kiev-uit. We moeten dit duel serieus nemen. We weten dat we niet dezelfde fout mogen maken als tegen Heracles. Iedereen weet wat te doen en we zijn een sterk team”, vertelt hij in een interview met Ajax TV.

Goed op weg

“We hebben de eerste zeven wedstrijden niet verloren. Het gaat goed, natuurlijk zal er altijd kritiek zijn als we niet winnen”, vervolgt de doelman. “Maar volgens mij doen we het goed. Ik ben blij met hoe het allemaal gaat. Dit is de juiste weg en die moeten we blijven volgen. Ik hoop dat we prijzen gaan pakken als we zo blijven spelen.”

Ervaren jongens

Onana is ook zeer te spreken over de komst van ervaren jongens als Daley Blind en Dusan Tadic. “De ervaren jongens brengen absoluut iets extra’s in het team. Het zijn persoonlijkheden en spelers van wereldklasse. Ze hebben ook meer ervaring. Voor mij is het geweldig om te spelen met Daley. Hij neemt geen risico’s. Als we kunnen voetballen, doen we dat. Als dat niet kan, spelen we de lange bal. Dan vechten we voor de tweede bal. Ik vind dat top. De Ajax-filosofie is om altijd te proberen te  voetballen, maar dat kan niet altijd. Soms moet je de bal gewoon ‘richting Kameroen’ schieten. Dan moeten we dat gewoon doen, ook al vindt niemand dat leuk. Als we op die manier kunnen winnen, dan moeten we dat doen.”

Blind: “Deze groep wil graag bij elkaar blijven”