Andre Onana had dinsdagavond met enkele knappe reddingen een belangrijk aandeel in de 3-0 overwinning van Ajax op Lille OSC. In de eerste helft pakte de doelman echter een domme gele kaart door woedend op Lille-middenvelder Renato Sanches af te rennen bij een opstootje met Nicolás Tagliafico.

Sanches gaf Tagliafico een duw na een duel waarbij de Argentijn de Portugees raakte, waarbij het even onvriendelijk werd. Onana verloor vervolgens even zijn zelfbeheersing, zo erkent hij tegenover Voetbal International. “Voetbal is emotie. Toen ik zag hoe Nico naar de grond werd gebracht, wilde ik Sanches vermoorden, bij wijze van spreken. Dit soort dingen gebeuren weleens. Soms denk je niet na. Dit was een fout van mij, geef ik toe.”

De Kameroener was tevreden met hoe Ajax aan het nieuwe Champions League-seizoen gestart is. “Het was geen makkelijke wedstrijd, maar het belangrijkste was om te winnen en goed te starten. Voor mij was het een lekkere wedstrijd met een clean sheet. Zij kwamen best vaak voor het doel, dan is het als keeper fijn als je je kan laten zien. Een fantastische avond voor mij, dit niveau wil ik vasthouden.”