© Proshots

André Onana vervulde gisteravond een belangrijke rol voor Ajax. De doelman bracht een aantal keer knap redding op Franse pogingen. Twee keer wist hij een één-tegen-één te keren. Het talent blijft echter bescheiden. “Ik ben blij met die reddingen, daardoor krijgt mijn zelfvertrouwen wel een boost. Uiteindelijk gaat het er wel om dat die reddingen belangrijk zijn voor het team. Ik maak me niet druk, omdat ik de nul niet heb gehouden. Als we elke wedstrijd met 4-1 zouden kunnen winnen, zou dat toch geweldig zijn”, vertelt Onana aan Goal.

“Ik geef mezelf misschien een zesje, maar geen zeven of een acht. Voor mij was het geen heel moeilijk duel. Ik was er om mijn best te doen en ballen tegen te houden. Dat is aardig gelukt”, vervolgt de Kameroener, die erg lovend is over de supporters van Ajax. “De sfeer was echt fantastisch. Onze supporters hebben ons naar voren geduwd, dat is iets speciaals. Dat we er als spelers van mogen genieten om in dit stadion te spelen, is ongelofelijk.”

Onana wil na de 4-1-zege niet praten over een eventuele finale in Stockholm. “Ik denk serieus niet na over wie we tegen kunnen komen als we de finale halen. Het wordt moeilijk genoeg in Lyon. Ja, natuurlijk zie ik de cup wel eens verschijnen in mijn dromen. Dat is alleen maar een goed teken.”