© Proshots

André Onana ziet nog graag een paar versterkingen naar Ajax toe komen deze transferperiode. Al geeft hij wel gelijk met een knipoog aan dat er genoeg keepers zijn. “Dat zou kunnen, of het er nou een, twee of tien zijn. Hoe meer concurrentie binnen het team, hoe beter. Maar Overmars is degene die dat bepaalt. Hopelijk kan hij nog spelers aantrekken. We hebben nu genoeg keepers, tijd voor andere spelers”, grapt de 21-jarige doelman in gesprek met Goal.

“Ik heb inmiddels al met Kostas Lamprou getraind. Het is een hele goede jongen en een goede doelman. Hij gaat met ons strijden om de plek in het doel”, vervolgt Onana, die er van baalt dat het Ajax niet gelukt is om de play-offronde van de Champions League te halen. “Het spel was niet slecht, maar het gaat om scoren. Zij scoren er twee en zijn gewoon door. Wat ik vandaag heb geleerd is dat voetbal niet alleen om passes draait, maar ook om de effectiviteit. Maar het frustreert me niet, want je weet ook dat spelers als Bertrand Traoré en Davy Klaassen er niet meer zijn. Het is hetzelfde team, maar niet met dezelfde spelers en ook nog een nieuwe trainer. Het heeft wat tijd nodig.”

“Het is een ‘true story’ dat we niet goed hebben. Maar het is nog wennen aan elkaar. Soms vraagt een wedstrijd ook van je dat er wat meer verdedigd moet worden. Ik voel me slecht nu, omdat we allemaal graag naar de Champions League wilden. Dat was speciaal geweest, ook omdat veel van ons jonge jongens zijn die op dat niveau willen meedoen. Hopelijk zijn we volgend seizoen te vinden in die competitie.”