© Proshots

Kameroen bereikt deze week de halve finale van de Afrika Cup in Gabon, maar deed dat zonder Andre Onana. Hij besloot om niet mee te doen aan het toernooi en bij Ajax te blijven.

“Ik zou daar wel heen willen, maar ik moet werken. We moeten aan de bak om de landstitel te winnen. Daarom ben ik hier. En nee, ik heb absoluut geen spijt dat ik niet gegaan ben”, vertelt de doelman aan NOS. Door bij Ajax te blijven, behield Onana zijn positie als eerste doelman.

Die rol was op voorhand eigenlijk weggelegd voor de gehuurde Tim Krul, die door de goede prestaties van Onana niet aan spelen toe komt. Toch is de Kameroener blij met de aanwezigheid van Krul: “Tim is een geweldige keeper. Ik ben blij dat met hem mag trainen, ik leer veel van hem.” Onana houdt dan ook in zijn achterhoofd dat Peter Bosz iedere week weer een andere keuze zou kunnen maken: “De trainer kan elke week kiezen wie hij opstelt. Ik speel elke wedstrijd alsof het de laatste van m’n carrière is. Je weet niet wat er volgende week gaat gebeuren.”