Ajax staat momenteel 10 punten achter op PSV, de tegenstander van aankomende zondag. André Onana heeft er nog vertrouwen in dat Ajax kampioen kan worden dit seizoen. “Het gaat lastig worden, maar een beetje druk hoort erbij. Ik geloof in dit team, ik geloof in mijn teamgenoten en mijn trainers. Als we op deze manier doorgaan, komt het uiteindelijk helemaal goed”, vertelt hij aan AT5.

“We moeten met veel balbezit verdedigen en proberen geen fouten te maken, zoals ik afgelopen zondag deed. Ik geloof echt in ons team. Het probleem is dat een foutje snel gemaakt is en dat zit ons de laatste tijd wat tegen. Ik vind ons team goed en als we het samen doen, winnen we.”

Over een transfer denkt Onana op dit moment niet na. Al is hij ook realistisch en weet hij dat iedereen op een dag zal vertrekken. “Ik probeer altijd mijn best te doen. Vertrekken zit niet in mijn hoofd. Ik heb ook nog een contract hier, dus waarom zou ik? Als we kampioen kunnen worden, zien we wel wat er gebeurt. Moet ik gaan? Dan ga ik. Ooit op een dag zal iedereen van ons een keer weg gaan. Als ik moet gaan, dan ga ik. Maar dat is nu niet aan de orde en geen probleem. Maar goed, je weet nooit hoe dit soort dingen lopen. Zo is het leven, dus het heeft niet zo veel zin om al ver vooruit te gaan kijken.”

Bekijk het interview