Ajax speelde woensdagavond op spectaculaire wijze gelijk tegen Bayern München in de laatste groepswedstrijd van de Champions League. Een van de grote uitblinkers aan de zijde van de Amsterdammers was keeper André Onana. Ook commentator Michiel Teeling is lyrisch over de kwaliteiten van de Kameroener.

“Niet normaal. Die moet nu gewoon in het lijstje van beste vijf, zes keepers van Europa”, aldus Teeling bij Voetbalpraat op FOX Sports. “Als je ziet wat hij eruit ranselt. Dat is niet voor het eerst. Dat was ook al tegen Benfica in Portugal.”

Wanneer presentator Jan-Joost van Gangelen vraagt of hij Onana daarmee in een rijtje met Hugo Lloris, Jan Oblak en Marc-André Ter Stegen plaatst, antwoord Teeling: “Ik denk dat hij dat niveau wel benadert.”

De andere tafelgast Kees Kwakman valt op hoe rustig Onana blijft. “In de eerste helft kwam Gnabry twee keer door. Je ziet heel veel keepers snel uit hun doel lopen, waardoor ze de speler mogelijkheid geven om hem heen te gaan, onder hem door te spelen of een stiftje te geven. Onana blijft heel vaak net voor zijn lijn staan, waardoor de speler een keuze moet maken. Dat vind ik prachtig om te zien. Hij raakt niet in paniek.”