© Proshots

Gisteravond stond de wedstrijd tegen OGC Nice vooral in het teken van het eerbetoon aan Abdelhak Nouri. En de steun aan zijn familie. Een indrukwekkende video werd getoond op de schermen, vlak voor de aftrap werd er een schitterend spandoek getoond en in de 34e minuut werd er massaal geapplaudisseerd. André Onana heeft het er moeilijk mee en mist Appie.

“Het is heel moeilijk voor ons om er aan te denken. Nouri is als een broer voor me en mijn relatie met hem is altijd heel goed geweest. Op training denk ik vooral vaak aan hem, zijn kwaliteit mis je gewoon. We praatten altijd veel met elkaar tijdens trainingen en nu mis ik gewoon iets”, vertelt de doelman met een brok in zijn keel aan Goal. “Nouri was de beste jonge voetballer in Nederland.”

Toch realiseert ook Onana zich dat Ajax verder moet, hoe moeilijk dat ook is. De Kameroener kijkt daarom uit naar de start van de Eredivisie. “Nu moeten we ons concentreren op een goede start in de Eredivisie, waarin we iedereen verslaan, en we moeten ons plaatsen voor de Europa League. Ik kijk het meest uit naar de Eredivisie. Die is hier al drie seizoenen niet meer gewonnen, dat is te lang voor onze fans.”