Onana
Andre Onana

Gisteren werd bekendgemaakt dat André Onana per direct van FC Barcelona naar Ajax verkast. Ondanks interesse van topclubs als Arsenal, Paris Saint-Germain en FC Barcelona wilde de keeper alleen naar Ajax. “Er was interesse van andere clubs, maar wij waren al snel van mening dat Ajax de juiste club was. Mijn zaakwaarnemers en ik kozen voor Ajax omdat Ajax veel met jong talent werkt en dat is wat wij wilden,” vertelt hij in een interview met Ajax TV.  

Hij hoefde niet lang na te denken over de keuze om naar Ajax te gaan. “Ik heb Ajax altijd al een mooie club gevonden, onder andere door de spelopvatting. Toen het voorstel van Ajax kwam hoefde ik geen twee keer na te denken. Ik ben heel blij met dit contract bij zo’n grote club als Ajax.”

Ondanks interesse van topclubs als Arsenal, Paris Saint-Germain en FC Barcelona wilde de keeper alleen naar Ajax. “Er was interesse van andere clubs, maar wij waren al snel van mening dat Ajax de juiste club was. Mijn zaakwaarnemers en ik kozen voor Ajax omdat Ajax veel met jong talent werkt en dat is wat wij wilden.”

Overmars ziet Onana als een van de gegadigden om de plaats van Cillessen in te nemen. “Hij is een hele talentvolle keeper en eventueel in de toekomst een opvolger van Jasper Cillessen. We hebben zelf ook een aantal keepers uit de eigen jeugd die heel talentvol zijn. Maar concurrentie maakt je en de beste komt bovendrijven. We hebben ook twee zware blessures onder onze keepers, dus het was meer dan welkom om nu per direct een nieuwe keeper erbij te hebben.”

In de Youth League speelde hij met zijn vorige team al tegen de A1 van Ajax. Overmars: “We volgden hem al een tijdje. Die wedstrijden zijn natuurlijk leuk omdat iedereen op hem kan letten.”

Hij ziet het dan ook als voordeel dat Onana al een keer op De Toekomst was geweest. “Hij heeft zelf kunnen zien hoe de wedstrijden van de jeugd zijn. De manier waarop we werken. Hij is een keeper die meevoetbalt, dus hij zocht ook een club waar zin kwaliteiten het beste naar voren kwamen.”

Onana heeft een aantal doelen voor de komende maanden. “Ik ga erg mijn best doen en zoveel mogelijk bereiken. Ik wil mij nu zo snel mogelijk aanpassen en met mijn nieuwe teamgenoten trainen en de taal leren. Ajax nieuws Ajax1.nl