Reserve-doelman Kostas Lamprou kreeg na het 4-4 gelijkspel van Ajax tegen sc Heerenveen van afgelopen zondag de schuld toegeschoven voor het puntverlies. André Onana vindt de kritieken echter niet eerlijk en neemt het op voor zijn collega.

Ajax verzuimde door het gelijke spel om de koppositie over te nemen van PSV en dat werd met name Lamprou niet in dank afgenomen door de fans én trainer ERik ten Hag, die zijn optreden ‘grillig’ noemde. “Ik kan begrijpen dat de supporters boos zijn, maar ik denk niet dat dit goed is,” reageert Onana tegenover AjaxLife. “Kostas doet het fantastisch voor ons.”

“Mensen wijzen Kostas te gemakkelijk aan als schuldige als wij slecht spelen. Kostas is een fantastische keeper, ik denk zelfs beter dan ik. Soms moet je geluk hebben.” De Kameroener zegt zijn uitspraak echt te menen: “Jazeker, dat denk ik. Hij maakt tijdens de trainingen fantastische reddingen en stopt bijna alle ballen.”

“Kostas is goed, echt heel erg goed. Soms heb je geluk en breng je reddingen, soms heb je pech en dan gaan ballen erin. Kostas heeft nu pech, maar hij moet sterk blijven. Kostas deed zijn best, hij had gewoon pech”, aldus Onana.

Blog: Hoe Ajax Lamprou (on)subtiel naar de achterdeur werkt