André Onana schrok zich rot toen er tijdens de altijd verhitte uitwedstrijd tegen FC Utrecht in de 60e minuut een vuurwerkbom naar hem werd toegegooid. Na afloop reageert de doelman van Ajax echter luchtig op het incident.

Kort nadat Dusan Tadic uit een penalty de 0-2 voor de Amsterdammers had binnengeschoten, ontplofte er een projectiel op enkele meters van Onana. “Het is nu tijd voor vakantie, niet om terug te kijken,” wuift de Kameroener het incident weg in De Telegraaf.

De politie van Utrecht laat in een reactie weten: ‘Tijdens FC Utrecht-Ajax werd er een vuurwerkbom op het veld gegooid richting de keeper van Ajax. In samenwerking met FC Utrecht is een verdachte na de wedstrijd buiten het stadion aangehouden. Het onderzoek van de politie loopt’.

Ook Matthijs de Ligt is geschrokken van de knal. “Nu lachen we erom, maar het is natuurlijk hartstikke gevaarlijk als je met vuurwerk wordt bekogeld. Maar het is niet aan mij om daar verder iets over te zeggen. Dat is aan FC Utrecht. Ik heb André nog niet gesproken, maar hij zal vast wel zijn geschrokken.”

Bekijk hier de beelden van de vuurwerkbom: