© Proshots

André Onana moest zondag een paar keer reddend optreden voor zijn ploeg. De doelman hield voor de elfde keer dit seizoen zijn doel schoon. Toch blijft de Kameroener bescheiden. “Ik deed vandaag wat ik moest doen. Natuurlijk heb ik liever niks te doen, want dan doen we het goed als team. Als de spelers voor mij het goed doen, dan is dat ook beter voor mij. Uiteraard voelt het goed om opnieuw de nul te houden. Maar dat is niet alleen de verdienste van mij maar van het hele team”, vertelt Onana in gesprek met FOX Sports.

“Ik heb me de laatste maanden goed ontwikkeld. In het begin was het wel moeilijk, omdat ik voor het eerst in het eerste team mocht spelen. Er was meer druk en ik was zelf nerveus. Nu ontwikkel ik me goed en probeer mijn best te doen. Ik ben niet dé nummer één. We hebben drie goede keepers. Ik krijg nu de kans, maar dat kan volgende week weer anders zijn. Ik leer veel van Diederik en leerde ook veel van Tim Krul. Ik ben blij voor Tim dat hij zondag tegen PSV speelde. Hij adviseerde me veel, maar vooral dat ik op mezelf moest focussen nu ik nog zo jong ben. Ik snap waarom hij is vertrokken. Hij moest aan spelen toekomen na zijn blessure.”

Vanavond speelt Kameroen de finale van de Afrika Cup tegen Egypte. Onana had daar nu ook kunnen zijn. “Ik ben heel blij met mijn keuze om hier te blijven. Ik hoop dat Kameroen wint, want we hebben al lang niet meer een toernooi gewonnen. Het is voor mij beter om nu veel te spelen. Ik heb contact met de spelers daar, vooral met mijn neef Fabrice Ondoa. Ze doen het goed. Ik ga zondagavond kijken voor de televisie met vrienden.”