André Onana zou ooit graag nog een willen gaan uitkomen voor FC Barcelona. Ajax nam de Kameroener een aantal jaar geleden over van de Catalaanse club. Onlangs liet Marca doorschemeren dat Barca denkt aan Onana als opvolger van Jasper Cillessen, mocht de Nederlander vertrekken. “Er is geen direct contact geweest en ik heb er ook niks over gehoord. Barcelona is altijd mijn thuis geweest en terugkeren zou een droom zijn. Dat zou geweldig zijn. Maar ik ben speler van Ajax en we hebben belangrijke wedstrijden te spelen. Ik ben honderd procent gefocust op Ajax”, zegt hij in gesprek met Marca.

“Ik spreek oud-teamgenoten en trainers nog steeds. Als ik een paar dagen vrij heb, dan ga ik vaak naar Barcelona toe om even gedag te zeggen. Het is altijd leuk om hen weer te zien. La Masia heeft mij enorm geholpen toen ik nog een kind was.”

Geen angst

Mocht Onana inderdaad naar Barcelona gaan dan krijgt hij te maken met sterke concurrentie. Bang voor concurrenten is Onana nooit. “Angst? Ik ben nooit bang. Het is iets wat niet bestaat in mijn leven. Ik leer van mijn fouten. Voetbal is erg simpel voor mij: ik zie het spelletje vooral als plezier. Als ik goed speel, heeft mijn concurrent een slechte tijd. Als iemand het naar zijn zin heeft, kan hij met iedereen concurreren. Met angst gaat dat niet lukken.”

Ten Hag: “Selectie ingericht op dit soort situaties”