André Onana werkt sinds deze zomer samen met Benjamin van Leer. De doelmannen kunnen het goed met elkaar vinden. “Hij is gek, haha. Nee hoor grapje. Hij is een goede vent, ik mag hem graag. Hij is heel sociaal. Je kunt hem vertrouwen en hij is betrouwbaar. Hij is erg goed. Ik mag hem graag”, vertelt de Kameroener in gesprek met Ajax TV.

“Maar dat geldt ook voor Kostas en Norbert, die vaak bij Jong Ajax keepen. Allemaal leuke en goede jongens”, vervolgt hij. “We zijn allemaal nog jong en kunnen het goed met elkaar vinden. Het beste dat we doen is dat we er met z’n allen voor gaan als we op het trainingsveld staan. We zijn heel competitief. Maar buiten het veld zijn we allemaal vrienden. Dat is heel bijzonder en heel goed voor ons.”

“Als familie”
Onana voelt zich ook erg goed in de selectie van Ajax, die volgens hem als familie voelt. “De groep is goed. We zijn jong en we zijn vrienden, het voelt als een familie. Het is niet zo dat we elkaar alleen hier zien. Ik kom ook bij Mateo thuis. Dat is heel normaal en het is leuk om elkaar buiten de club ook te zien. Als we bij elkaar zijn dan lachen we veel, kijken tv, voetbal, maar we hebben altijd plezier als we bij elkaar zijn. Ook in de kleedkamer, als jullie er bij zouden kunnen zijn… Het is heel grappig. Het is erg leuk om met hen te zijn.”

Tijd
“We hebben gewoon tijd nodig om te proberen te doen wat we vorig jaar deden. Kijk naar vorig seizoen. Toen zijn wel ook heel slecht gestart, maar heel goed geëindigd. Ook al wonnen we niks. We hebben wat tijd nodig. We werken heel hard met z’n allen. We vechten en als we verliezen, verliezen we met elkaar. We zijn meet dan een team. Als ik de jongens zie trainen, dat vind ik ongelofelijk. We zijn blij met elkaar en genieten, we doen ons uiterste best.”