De NOS meldt dat Andre Onana persoonlijk rond is met Olympique Lyon. De Franse club en Ajax moeten het nog wel eens worden over de transfersom.

Sinds februari dit jaar kon Onana niet meer in actie komen en met de ploeg trainen, vanwege een dopingschorsing die hij kreeg opgelegd. Die schorsing zou aanvankelijk tot februari 2022 duren, maar werd door het CAS ingekort. Vanaf begin november mag Onana weer wedstrijden keepen en trainen mag hij alweer vanaf begin september. Bij Ajax loopt zijn contract volgende zomer af.

Ajax wilde dat graag met 2 jaar verlengen, maar de doelman wilde slechts voor één jaar bijtekenen. Daarop werden de onderhandelingen gestopt en leek een vertrek de enige optie. Het was echter nog wel even afwachten waarheen en tegen welke prijs. Eerder toonden ook Arsenal en Internazionale interesse, maar zij wachtten de transfervrije status van Onana af. Lyon, waar Peter Bosz onlangs werd aangesteld als trainer, lijkt dat dus niet te doen.

Ten Hag gaf vrijdag nog aan dat hij niet zou schromen om Onana komend seizoen in te zetten, ondanks zijn aflopende contract.

Ten Hag over Onana: “Hoop dat hij snel terugkomt”