Goed nieuws voor Ajax: Andre Onana, Dusan Tadic en Ryan Gravenberch reizen maandagavond alsnog naar Denemarken. Er is goede hoop dat zij dinsdagavond tegen FC Midtjylland inzetbaar zijn, zo meldt Voetbal International

Vanmiddag reisde Ajax met slechts 17 spelers (16 veldspelers en 1 keeper) naar Denemarken, omdat het plotseling geconfronteerd werd met 11 positieve coronatests. Er worden door de UEFA echter andere testmethoden gebruikt dan in de Eredivisie, waardoor spelers afgelopen weekend wel in actie konden komen en nu wellicht niet. De Deens autoriteiten gaven dan ook geen toestemming aan een aantal spelers om het land te betreden.

Dat is inmiddels veranderd, waardoor Onana, Gravenberch en Tadic alsnog kunnen afreizen. Wel worden ze dinsdagochtend opnieuw getest en moet die test negatief zijn. Dan kunnen zij spelen. Voor de andere achtergebleven spelers, waaronder ook Davy Klaassen, lijkt dat uitgesloten.

Update 3 november 12.00

Volgens het Deense Ekstra Bladet hebben Onana, Tadic en Gravenberch inmiddels groen licht gekregen van de UEFA om vanavond in actie te komen. Zij zouden bij een tweede test dus negatief zijn op het coronavirus. Dat is goed nieuws voor Ajax, want daardoor zou uiteindelijk alleen Davy Klaassen van de basisspelers ontbreken. Overigens heeft Ajax het nieuws nog niet bevestigd.