© Proshots

“Het was een geweldige avond voor ons, het was een moeilijke wedstrijd voor ons. Schalke 04 heeft goede spelers en een goed team. Maar we hebben ons best gedaan. We hebben niet gewonnen, maar het voelt als een overwinning”, aldus Andre Onana tegen AT5 nadat Ajax met 3-2 verloor van Schalke 04, maar toch de halve finale van de Europa League bereikte.

Als in zijn eerste seizoen als eerste doelman van Ajax, zal Onana straks in de halve finale van de Europa League staan: “Maar niet alleen voor mij is het speciaal, voor ons allemaal. We hebben zulke jonge spelers, Kasper, Matthijs, Justin”, benadrukt de doelman.

Toch had hij na de 3-0 even zijn twijfels over het bereiken van de halve finale: “Ik dacht even dat het over was.We speelden uit, met 10 man, dat is niet makkelijk. Toen Nick scoorde, keek ik naar de tijd en zag ik dat we nog 10 minuten moesten. Dat was verschrikkelijk lang, maar toen scoorde Amin ook nog”, aldus een opgeluchte Onana.

 

Ook met zijn blessure lijkt het gelukkig mee te vallen: “Ik had in de tweede helft pijn, maar het team had me nodig, dus ik wilde er zijn. Ik denk dat ik zondag gewoon kan spelen en dat het niet ernstig is, ik heb de wedstrijd goed uit kunnen spelen.”