André Onana legt de lat voor dit seizoen zo hoog mogelijk. De doelman van Ajax ziet dat de Amsterdammers een erg hoog niveau halen en wil dan ook alle mogelijke prijzen winnen.

“We willen iets groots doen voor de club. We zijn hongerig”, zegt de Kameroener tegenover Ajax TV. “Dit is een sleuteljaar voor ons. We moeten proberen alles te winnen. Zelfs de Champions League. Het is moeilijk, maar we gaan het proberen. Als het niet lukt jammer. Het is hetzelfde als de finale van de Europa League. Niemand verwachtte dat we dat zouden halen.”

Onana zegt vooral uit te kijken naar de grote wedstrijden. “Ik vind het makkelijker om grote wedstrijden te spelen, omdat de focus daar hoog is. Zo’n wedstrijd tegen Feyenoord wil iedereen zien en spelen. We spelen ook twee keer tegen Heerenveen, dat is geen slechte tegenstander. We moeten ons goed voorbereiden, anders komen we in de problemen.”

De sluitpost wil nog niet te ver vooruit kijken, maar denkt dat Ajax klaar is voor de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. “Daar kijk ik nog niet echt naar, want we hebben eerst nog een paar andere wedstrijden. Maar dat wordt een geweldige wedstrijd. Dat zijn de wedstrijden die elke jonge speler wil spelen. Ik zeg altijd dat we niet verliezen, omdat we bang zijn. Als we verliezen, is dat omdat zij beter zijn. Als zij willen winnen, moeten ze die dag beter zijn dan wij. Wij zijn niet bang voor hen.”