© Proshots

Andre Onana was vandaag belangrijk voor Ajax door een penalty te stoppen. Toevalligerwijs stopte de doelman vorig jaar in de Adelaarshorst ook een penalty. Dat was destijds in de wedstrijd Go Ahead Eagles – Jong Ajax. “We hebben er een aantal dagen hard voor gewerkt met de keeperstrainer, maar ook met de rest van het team. Dat zag je vandaag terug. Ik had het geluk dat ik een penalty stopte. Ik wil het nog geen kwaliteit noemen”, blikt de Kameroener met de NOS terug op het moment.

“Voor de wedstrijd heb ik de keeperstrainer nog gesproken. We hebben beelden van penalty’s bekeken, zeker van De Kogel”, vervolgt hij. “Ik wist al welke kant hij op zou schieten, want vorig jaar met Jong Ajax nam hij ook een penalty en schoot hij in dezelfde hoek. Ik wist dat de kans 75% was dat hij weer rechts, voor mij, zou komen, dus dook ik daarheen.”

Ondanks het feit dat Onana een prima wedstrijd speelde, zal hij dit jaar waarschijnlijk niet de eerste doelman worden. Ajax contracteerde afgelopen week Tim Krul, de beoogde eerste doelman. De Kameroener wordt beschouwd als groot talent en is daarom doorgeschoven als tweede doelman. “Ik doe hier gewoon mijn werk. Natuurlijk wil ik graag de eerste doelman zijn, maar er zijn nog twee geweldige keepers. Nu Jasper weg is, wil iedereen de eerste doelman zijn. Ik, Tim, Diederik, maar dat hangt ook van de trainer af. Hij stelt de keeper op die in de training het beste is. We zullen zien hoe het gaat.”