Ajax neemt het komende woensdag op tegen AEK Athene. Het is de eerste groepswedstrijd in de UEFA Champions League en Andre Onana kijkt daar enorm naar uit. De doelman laat weten dat de Ajacieden eerst focusten op FC Groningen en daarom nog niet veel wisten van de Griekse tegenstander.

“We weten nog niet veel van AEK, maar op zondag, maandag en dinsdag gaan we ze goed bestuderen. We spelen nu in de Champions League dus elke tegenstander is goed, ook AEK. Ik verwacht een lastige wedstrijd en hoop dat we die winnend gaan afsluiten”, vertelt Onana in gesprek met het Griekse SDNA.

De naam Ajax opnieuw groot maken

Ajax heeft als club veel historie. De Kameroener wil de naam van Ajax opnieuw groot gaan maken dit seizoen in Europa. “We moeten de lijn van de wedstrijd tegen Groningen doortrekken. De wedstrijd controleren en zoveel mogelijk scoren. De Champions League is heel belangrijk voor ons. De afgelopen jaren konden we ons niet kwalificeren voor het eindtoernooi. Het is iets speciaals voor het team, de club, de stad en natuurlijk de supporters. Ajax had in het verleden natuurlijk een nog grotere naam dan het nu heeft en we willen proberen om de naam Ajax opnieuw groot te maken.”

Huntelaar tempert verwachtingen: “We moeten niet gaan zweven”