Andre Onana kijkt tevreden terug op de 3-0 overwinning op Go Ahead Eagles. “Het was heel erg belangrijk voor het team, want we hadden al een aantal wedstrijden niet gewonnen en wisten bijna niet meer wat het was om te winnen. De overwinning hier geeft ons kracht en daardoor kunnen we weer vooruit kijken”, vertelt de 20-jarige goalie in gesprek met Ajax TV.

Na het vertrek van Jasper Cillessen naar FC Barcelona is Onana de eerste keus van trainer Peter Bosz. De keeper is blij met zijn kans onder de lat. “Voor mij is het iets normaals. Hij had ook voor Diederik Boer kunnen kiezen. Ik doe mijn uiterste best en geef alles. Ik wil laten zien wie Andre Onana is en vooral mezelf zijn”, vervolgt de Kameroener, die gelijk belangrijk was met het stoppen van een penalty. “Ik doe gewoon mijn werk. Diederik of een andere keeper had hem ook kunnen stoppen. De penalty kwam inderdaad op een moeilijk moment. Ik ben gewoon blij dat ik hem kon stoppen.”

“Ik stond eigenlijk heel rustig in het doel, want ik wist dat hij naar rechts zou schieten. Carlo l’Ami en ik hadden in de bus penalty’s van deze speler bekeken”, vervolgt hij. “En ik had het geluk dat ik vorig jaar met Jong Ajax ook tegen hem had gespeeld. Ook toen schoot hij in dezelfde hoek. Dus ik wist zeker dat hij daar zou schieten. Het is heel belangrijk wat de trainer zegt, maar uiteindelijk ben ik degene die de beslissing neemt. De trainer kan zeggen dat hij naar links gaat schieten of naar rechts gaat schieten, maar als het moment daar is, moet ik beslissen of ik naar rechts of links ga. Ik had geluk en nu kunnen we weer vooruit kijken.”