Jong Ajax heeft vrijdagavond de periodetitel gewonnen. De Amsterdamse beloften kwamen in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Eindhoven, maar dat was voldoende voor het periodekampioenschap. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Jong Ajax een periodetitel wint.

Jong Ajax eindigt als tweede in de derde periode, maar doordat VVV-Venlo al een periode heeft gepakt krijgen de beloften de titel voor de deze periodetitel. De wedstrijd kwam moeizaam opgang. Justin Kluivert was met een aantal goede acties en voorzetten gevaarlijk. Tien minuten voor rust bracht Kluivert de bal perfect voor en daar wist Kaj Sierhuis wel raad mee. De 18-jarige spits, die afgelopen dinsdag ook twee keer scoorde in de UEFA Youth League, volleerde de bal hard achter de Eindhovense doelman. Vlak na rust deden de bezoekers via Uiterloo wat terug. In de tweede helft waren De Ligt, Van de Beek, Kluivert en Sierhuis nog dicht bij een doelpunt maar gescoord werd er niet meer.

Wedstrijdverloop Jong Ajax-FC Eindhoven 1-1 (1-0):
’36. 1-0 Sierhuis
’53. 1-1 Uiterloo