Afgelopen zondag snoerde Mike van der Hoorn veel mensen de mond. De centrale verdediger speelde tegen PSV een fantastische wedstrijd. Ajax Life achterhaalde dankzij de statistieken van Opta, dat Van de Hoorn zelfs een foutloze wedstrijd speelde. Mede dankzij het sterke verdedigende optreden van de Ajacied won Ajax afgelopen zondag met 2-0.

In Eindhoven ging de verdediger achttien duels aan en won deze allemaal. Naast deze duels ging hij ook 13 luchtduels aan, welke hij ook allemaal won. Het maakte daarom ook niet uit dat Nick Viergever slechts 20 procent van zijn duels wist te winnen. De 100 procent score van Van der Hoorn is ongeëvenaard. Geen enkele speler in de Eredivisie, die vijftien duels aanging in één wedstrijd, won zoveel duels. Ajax Life geeft ter vergelijking Joël Veltman’s prestatie tegen PSV: de gelegenheidsrechtsback won 66,7 procent van zijn duels, de op twee-na-beste prestatie van een Ajacied dit seizoen. Voor Veltman komt, verrassend genoeg, Daley Sinkgraven met 83 procent van de achttien gewonnen duels.

In de Eredivisie zijn de twee spelers die dit seizoen in de buurt komen van Van der Hoorn’s prestatie: Van Beek (Feyenoord, 88,2 procent) en Zomer (Heracles Almelo, 86,7 procent).