Misdaadverslaggever Peter R. de Vries was vanavond aanwezig bij De Wereld Draait Door. Het praatprogramma ging uitgebreid in op de chaos die momenteel gaande is bij Ajax. Peter R. de Vries, die overigens al eerder kritiek uitte via Twitter, is niet blij met de ontwikkelingen rondom zijn club. ”Ik ben bang dat dit gaat ontaarden bij Ajax”.

”Ik moet maar zien wat er nu gaat gebeuren”, laat hij weten. ”Het is een enorm risico en het moet maar blijken of het een goede beslissing is geweest”. De winnaar van onder andere de Emmy Awards was ook niet al te blij met het vooruitzicht dat Jonk en Bergkamp een grote verantwoordelijkheid zullen dragen bij Ajax. Beiden zouden incapabel zijn.

”Bergkamp en Jonk waren goede voetballers, maar niet per definitie goede bestuurders”. Een voorbeeld die Peter aanhaalt is de ruzie die ontstond tussen Ajax-spits El Hamdaoui en trainer Frank de Boer. ”Kijk maar naar El Hamdaoui, dat ontspoorde ook meteen. Hoe willen ze, mocht dit nog een keer gebeuren, de rust dan bewaren?”.

Ondanks zijn vooruitziende blik weet Peter niet te vertellen wat er nu gaat gebeuren. De tijd zal het ons leren. Hij durft echter wel te zeggen hoe de onrust is ontstaan bij Ajax. ”De onrust bij Ajax komt door Cruijff, door zijn columns en door zijn interviews. Je mag geen kritiek hebben op Cruijff, anders zal hij je gaan opzoeken en schofferen in de media”.