De nieuwe media zorgen zo nu en dan voor een bijzonder inkijkje in het leven van een profvoetballer. Zo lijkt, door toedoen van zijn vrouw, het afscheid van André Ooijer (37) opeens dichtbij. De wedstrijd tegen AZ (2-2) en zijn wissel in de rust hebben de Amsterdammer daarover aan het denken gezet, aldus de Telegraaf.

’Mijn man twijfelt over zijn voetbaltoekomst… Gezellig hoor op je zondag… Stopt het dan nooit’, schreef Joyce Ooijer de dag na het duel in de ArenA – om 14.08 uur – op haar facebookpagina. Het is door het ’prikbord’ van zijn vrouw op Facebook de vraag of 55-voudig international Ooijer, die in Amsterdam een aflopend contract heeft, het kan en wil opbrengen om het seizoen af te maken.

De routinier wordt door Frank de Boer geprezen om zijn rol in de kleedkamer, maar zal – na het collectieve echec voor rust tegen AZ en de goede invalbeurt van Ruben Ligeon – normaal gesproken niet veel speelminuten meer krijgen.

De laatste maanden dreigen daardoor een martelgang te worden.In exact dezelfde periode – na Ajax-NEC (0-0) op 20 oktober 2007 – besloot Jaap Stam (destijds 35) de eer aan zichzelf te houden. De indrukwekkende carrière van de ex-international dreigde door verdedigende fouten, blessures en de tegenvallende Europese prestaties van Ajax zijn glans te verliezen, waarna Stam besloot zijn eigen afscheid te regisseren. Tijdens een indrukwekkende persconferentie zette hij een punt achter zijn loopbaan en op 26 juli 2008 volgde in het stadion van FC Zwolle een fraai afscheidsduel.