André Ooijer speelde donderdagavond met Ajax tegen RKC Waalwijk in de halve finale van de KNVB Beker. Het is waarschijnlijk niet zijn laatste duel voor de Amsterdammers, omdat een nieuw contract in de maak lijkt.

“Volgende week hebben we gesprekken”, zegt Ooijer in gesprek met RTV Noord-Holland. “Ik heb nog geen aanbieding gehad, volgende week gaan we praten. Ajax heeft de intentie uitgesproken nog een jaar door te willen en ik heb ook de intentie uitgesproken nog een jaartje door te gaan.”

Trainer Frank de Boer ziet voor de ervaren verdediger een rol als mentor voor zich. Hij kan de jongere verdedigers veel leren en is daarnaast fit en klaar om in te vallen bij blessures of schorsingen. “Ik zie het ook als groot compliment. Met mijn leeftijd bij grote club en op die manier rol vervullen. Het is een compliment na alle negatieve dingen die over mij geschreven zijn”, zegt Ooijer, die rekende op een nieuw contract. “Eigenlijk wel verwacht.”

Ooijer stond tijdens het bekerduel met RKC Waalwijk in de basis, voor het eerst sinds tijden. Na afloop was hij tevreden. “Als je de hele wedstrijd bekijkt, denk ik dat het een terechte en normale uitslag is.” Mocht zijn profcarrière uiteindelijk voorbij zijn, weet Ooijer nog niet wat hij gaat doen. “Ik heb het hier heel erg goed naar mijn zin, maar sluit niets uit. Nul.”

Tekst: Voetbalprimeur
Foto: Afdb.nl-Oscar