In navolging van Ajax en Feyenoord heeft ook FC Groningen concrete belangstelling voor Bas Dost. De spits leeft bij SC Heerenveen in onmin met trainer Ron Jans en is ontevreden over zijn rol op het tweede plan. De aanvaller zint op een vertrek.

Volgens De Telegraaf heeft FC Groningen zich al officieel gemeld bij de Friezen. De noorderlingen zien Dost als ideale vervanger van Tim Matavz, die op de nominatie staat te vertrekken naar een Europese club.

Overigens is de interesse van Groningen niet nieuw. Deze zomer toonde de huidige nummer vier van de Eredivisie ook al belangstelling. Destijds ketste een overgang van de aanvaller, toen nog onder contract bij Heracles Almelo, af op de vraagprijs van liefst drie miljoen euro.

Ajax heeft Dost ook op de korrel. In Amsterdam is de Heerenveen-spits de uitgelezen kandidaat Luis Suarez, die mogelijk naar Liverpool verkast, te vervangen.

Feyenoord-trainer Mario Been erkende zelfs dat Dost de eerste naam was die de coach bij binnenkomst in Rotterdam had genoemd. De aanvaller had destijds de nieuwe aanvalsleider van Feyenoord moeten worden, maar ook de Stadionclub haakte af vanwege de transfersom.

Tekst: VI