Ook Real Madrid heeft interesse in Matthijs de Ligt. De tegenstander van Ajax in de achtste finale van de Champions League wil zich met een serieus bod gaan melden in Amsterdam, zo meldt Cadena SER.

De Koninklijke werd al eerder in verband gebracht met de Oranje-international, die afgelopen maandag de Golden Boy Award in ontvangt nam, maar de interesse neemt nu serieuze vormen aan. De Champions League-winnaar van vorig jaar heeft alleen wel concurrentie van onder andere Barcelona, Bayern München en Juventus.

De Italiaanse topclub lijkt het meeste kans te maken op de handtekening van De Ligt, terwijl Barcelona als Spaanse club de betere papieren lijkt te hebben. Edwin van der Sar benadrukte maandag nog dat een winters vertrek van De Ligt én De Jong onbespreekbaar is. “Nee, nee, nee. Dat is een nee. We gaan geen spelers verkopen middenin het seizoen. Geen denken aan. Als je financiële problemen hebt, dan zou je daarover kunnen nadenken. Maar voor ons is het geen optie,” zei de algemeen directeur van Ajax tegen ESPN.

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, benadrukte maandag dat een winters vertrek van De Ligt en Frenkie de Jong onbespreekbaar is. “Nee, nee, nee. Dat is een nee. We gaan geen spelers verkopen middenin het seizoen. Geen denken aan. Als je financiële problemen hebt, dan zou je daarover kunnen nadenken. Maar voor ons is het geen optie”, zei de oud-keeper tegenover ESPN.

Onana onthult: ‘De Jong en De Ligt wilden weten hoe het leven in Spanje is’