Waar gisteren bekend werd dat Wim Jonk definitief vertrekt bij Ajax, komt vandaag het nieuws naar buiten dat ook Ruben Jongkind de club gaat verlaten. Voetbal International meldt dat het hoofd talentontwikkeling van Ajax per direct zijn taken neerlegt.

Jongkind, die met mannen als Johan Cruijff en Wim Jonk aan het begin van Plan Cruijff stond, had de afgelopen jaren als hoofd talentontwikkeling een bepalende rol in het toepassen van de visie van Cruijff in de jeugdopleiding. Ruim twee weken geleden besloot Johan Cruijff om te stoppen als adviseur bij Ajax. Het clubicoon was van mening dat de kern van zijn visie niet binnen Ajax werd uitgevoerd. Cruijff stond absoluut niet achter het besluit om Jonk te ontslaan.

Vorige week werd nog gemeld dat Ajax en Wim Jonk weer in gesprek waren over de toekomst, maar gisteren besloten de club en Jonk uit elkaar te gaan. Zodoende werd er afgezien van de arbitragezaak die voor 16 december op het programma stond. Jongkind, die sinds 2008 werkzaam was bij Ajax, toont zich met zijn besluit solidair aan Cruijff en Jonk.