Het begint er nu toch op te lijken dat Ajax een belangrijke speler gaat verliezen. Er gaan geruchten dat het Engelse Everton geïnteresseerd is in de diensten van Toby Alderweireld. De blauwe club uit Liverpool hoopt met een bedrag van rond de zeven miljoen euro haar rode rivaal af te troeven.

Volgens Het Belang van Limburg werd de Vlaamse nummer drie in de competitiewedstrijd tegen Roda JC bekeken door de hoofdscout van de Engelsen. Alderweireld maakte indruk; de club wil nu een bod uitbrengen. De Toffees lijken nog wat bedenktijd nodig te hebben: tot nu toe zijn er nog geen clubs concreet bij Ajax langs geweest, meldt zaakwaarnemer Lerby aan VI. Opmerkelijk is dat ook Liverpool geïnteresseerd is in de Belg. De club schijnt echter eerst te willen wachten totdat supervedette Luis Suarez verkocht is, om vervolgens aan te kloppen bij Ajax voor Alderweireld én Eriksen.

Of de Belg een voorkeur heeft is niet bekend, maar Lerby zegt dat zijn cliënt kijkt naar wat hij de mooiste uitdaging vindt. Mocht de 24-jarige sterke verdediger inderdaad naar Everton vertrekken, zal Johnny Heitinga daar de dupe van kunnen zijn. Een mogelijke terugkeer naar Ajax lijkt zeer onwaarschijnlijk: met Mike van der Hoorn en Joël Veltman hebben de Amsterdammers al twee goede rechtsbenige centrale verdedigers in huis.

Een overgang naar de Premier League-club is nog lang geen zekerheid. Vorige week nog gaf de Ajacied aan, dat zich geen clubs hadden gemeld waar hij Ajax voor wil verruilen. Bayer Leverkusen en Norwich City zagen deze kritische houding bevestigd worden.

Update:

Vic Alderweireld, de vader van, heeft in de Daily Mail de woorden van zaakwaarnemer Sören Lerby bevestigd: “Officieel is er nog geen contact geweest, maar iedere Engelse club van een bepaalde statuur is interessant voor Toby”. Dit zou erop kunnen duiden dat zoonlief geïnteresseerd is in een overstap naar Everton. Alderweireld senior vervolgt: “Hij heeft op dit moment twee opties: hij kan bijtekenen bij Ajax, of naar een grotere club in een grotere competitie.”

Doe mee met de Eredivisie voetbalpoule 2013/2014. Prijzenpot 7.000 euro. Doe gratis mee.