Qua blessures zit het Ajax op het moment niet mee. Demy de Zeeuw moest afgelopen zondag de wedstrijd tegen NAC laten schieten wegens ongemakken aan de heup en lies. Zijn vervanger in dat competitieduel, Vurnon Anita, moest de wedstrijd voortijdig staken met een blessure aan zijn linkerenkel en Siem de Jong speelde weliswaar de wedstrijd uit, maar had nadien veel last van zijn schouder. Het betreft allemaal geen ernstige blessures en het is waarschijnlijk dat alle drie de spelers tijdig zijn hersteld om aan de aftrap van Ajax-De Graafschap (vrijdag) te verschijnen.

Ernstiger zijn de blessures van Dario Cvitanich en Bruno Silva. De Zuid-Amerikanen werden afgelopen jaar verhuurd, maar mogen van coach Frank de Boer nu proberen een basisplaats bij Ajax af te dwingen. Het geluk is niet aan de zijde van de spelers. Dario Cvitanich liep in het catastrofale uitduel met FC Utrecht een kuitblessure op die hem zes weken aan de kant houdt.

Bruno Silva heeft nog meer pech. Tijdens het trainingskamp in Turkije schoot bij de rechtsback zijn rechterschouder uit de kom. In eerste instantie werd verwacht dat de kwetsuur kon worden verholpen met enkele weken rust. Dit had echter niet het gewenste resultaat en daarom is besloten om een operatie te ondergaan. Het herstel zal ongeveer drie maanden in beslag nemen.