Mitchell Dijks mocht een jaar geleden nog transfervrij vertrekken bij Ajax, nadat hij overbodig was geraakt. Bij zijn nieuwe club Bologna is hij echter helemaal opgeleefd en inmiddels heeft AC Milan zelfs 20 miljoen euro over voor de linksback. Dijks zelf kan zijn geluk niet op.

“Anderhalf jaar geleden zat ik nog elke week op de tribune in Amsterdam, nu wil een grote club als AC Milan gewoon twintig miljoen voor me betalen”, glundert Dijks in het Algemeen Dagblad. “Ik weet echt niet wat er momenteel allemaal gebeurt. Met een dikke glimlach ga ik door het leven.”

Toch kende de verdediger een moeilijke start in Italië. “Het begin was zwaar, zowel fysiek als mentaal. Onder trainer Filippo Inzaghi liep het voor geen meter. Ik speelde wel, maar met de ploeg ging het niet goed en voor mij was ook alles nieuw. Ik kende de taal niet, de trainingen waren alleen maar lopen, ik had moeite mijn draai te vinden. Er waren momenten dat ik thuis huilend van eenzaamheid op de bank zat.”

Inmiddels heeft Dijks zijn draai in de Serie A echter helemaal gevonden. “Het land, het eten, de mensen. Het voelt nu echt zo fijn. Ik ben ook als een soort monnik gaan leven, ga vroeg naar bed, doe alles om mijn lichaam in optimale conditie te houden. Dat moet ook in zo’n sterke competitie. Het spel in de Serie A ligt me, ik kan op de linkerflank heerlijk mijn energie kwijt, zowel aanvallend als verdedigend. En wie weet kan dat komend seizoen wel bij een topclub als AC Milan.”