Voor de Ajax Vrouwen had het vrijdag een feestelijke avond moeten worden: ze speelden hun 200e duel sinds de oprichting in 2012. Maar in de slotfase ging dat feestje aan hun neus voorbij. Een zekere 2-0 voorsprong in de 90e minuut werd nog weggegeven tegen VV Alkmaar: 2-2.

Het was gerust een hectische slotfase te noemen, want de eerste goal viel sowieso pas in de 71e minuut. Marjolijn van den Bighelaar opende toen de score en 2 minuten later verdubbelde Vanity Lewerissa die. De zege leek binnen, maar in blessuretijd veranderde alles. Eerst maakte VV Alkmaar vanuit een scrimmage de aansluitingstreffer. Vervolgens werd doelvrouw Kop bestraft vanwege tijdrekken. Een vrije trap voor Alkmaar volgde en zo ontstond de 2-2.

Een nieuwe teleurstelling voor de Ajax Vrouwen, die vierde staan in de Eredivisie op 12 punten achterstand van koploper PSV.

Opstelling: Kop; Van der Most, Akkerman, Doorn, Van Es; Munsterman, Van den Bighelaar, Jansen; Verhoeve, E. Bakker, Lewerissa.