© Proshots

Ajax heeft goede zaken gedaan voor het bereiken van de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers wonnen met 2-0 door doelpunten van Ziyech en Schöne. Tadic maakte na ruim een uur zijn debuut en Blind mocht de laatste tien minuten invallen.

Stormachtig begin

Ajax begon stormachtig aan de eerste helft. De spelers van Sturm Graz werden zeker in het eerste kwartier overklast en het regende kansen voor de Amsterdammers. Dit resulteerde al snel in een doelpunt. Ziyech kapte na een kwartier spelen zijn tegenstander uit en schoot met zijn rechterbeen op doel. De keeper verkeek zich op de zwabberbal, waardoor deze via zijn arm het doel in ging.

Weergaloze Ziyech

De Amsterdammers gingen daarna vrolijk door, mede vanwege het weergaloze spel van Ziyech. De middenvelder annex aanvaller was werkelijk de baas over het gehele middenveld en wist makkelijk te combineren met Mazraoui. Daarnaast was Ziyech gevaarlijk met steekballen op de voorste linie van Ajax. Hierdoor zette hij regelmatig Van de Beek, Neres en Huntelaar alleen voor de keeper, vaak in buitenspelpositie. De thuisploeg miste daarnaast kans op kans. Aan de andere kant was Eze namens Sturm Graz een aantal keren gevaarlijk, maar ook hij wist de bal niet het doel in te krijgen. De ruststand was daarom 1-0.

Penalty Schöne

De eerste kans van de tweede helft was opnieuw voor Ajax. Ziyech legde de bal vanaf de rechterkant op het hoofd van Huntelaar. De spits kopte de bal vakkundig naar de hoek, maar keeper Siebenhandl haalde deze uit het doel. Na 57 minuten kreeg Ajax een strafschop toen Neres werd neergehaald door Avlonitis. Schöne miste in eerste instantie de strafschop, maar schoot de bal vervolgens wel het doel in: 2-0.

Debuut Tadic en Blind

Na ruim een uur besloot Ajax-trainer Ten Hag Tadic te brengen. De Serviër werd luid ontvangen door de supporters in de Johan Cruijff Arena. Hij liet direct meerdere mooie hoogstandjes zien vanaf de zijkant. Aan de andere kant werd Sturm Graz gevaarlijk met een indraaiende hoekschop. Onana wist echter te redden. Het bleef de rest van de wedstrijd kansen regenen voor Ajax, maar keer op keer vergat Ajax zich te belonen. In de laatste tien minuten mocht ook Blind zijn opwachting maken.