Ajax staat aan de vooravond van de cruciale return tegen APOEL Nicosia, waarbij een toegangsbewijs tot de groepsfase van de Champions League op het spel staat. Na de halve finale-plaats van vorig jaar is de druk om door te gaan enorm. Tijdens de heenwedstrijd op Cyprus verliep het spel van de Amsterdamse ploeg echter nog alles behalve soepel en mocht het uiteindelijk niet klagen over het 0-0 gelijkspel. Vermoedelijk zal Erik ten Hag dan ook een aantal wijzigingen doorvoeren in de opstelling van Ajax tegen APOEL.

Behalve het tegenvallende spel is het door de schorsing van Noussair Mazraoui, die dinsdag een rode kaart kreeg, en de blessure van Donny van de Beek flink puzzelen voor Ten Hag.  De verwachting is dat Dusan Tadic de plek van Van de Beek zal overnemen, waardoor er in de spits een plekje vrijkomt voor Klaas-Jan Huntelaar. De man in vorm zal op de flanken worden bijgestaan door David Neres en Hakim Ziyech.

Verder klinkt er steeds meer de oproep om Daley Blind een linie terug te halen, zodat hij weer centraal in de verdediging komt te spelen en vermoedelijk gaat Ten Hag hier gehoor aan geven. Hierdoor zou Lisandro Martínez juist links op het middenveld geposteerd kunnen worden, met Razvan Marin naast zich. Joël Veltman wijkt uit naar de rechtbackpositie, waardoor Perr Schuurs de plek naast Blind kan opvullen.

Na het gelijkspel op Cyprus moet Ajax woensdagavond winnen om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 21:00 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen APOEL:

Onana; Veltman, Schuurs, Blind, Tagliafico; Marin, Tadic, Martínez; Ziyech, Huntelaar, Neres.

opstelling Ajax - Apoel