Zondagmiddag staat de eerste Klassieker van het seizoen op het programma, wanneer aartsrivaal Feyenoord op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. Ondanks dat de Amsterdamse club afgelopen woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea (0-1) tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep, is de verwachting is dat Erik te Hag weinig redenen ziet om de opstelling van Ajax tegen Feyenoord te wijzigen.

Dit betekent dat Dusan Tadic opnieuw als hangende spits zal spelen, die op de flanken zal worden bijgestaan door Hakim Ziyech op rechts en Quincy Promes, die David Neres al weken uit de basis houdt.

Het middenveld bestaat naar verwachting ‘gewoon’ weer uit het Latijns-Amerikaanse blok van Edson Álvarez en Lisandro Martínez, met Donny van de Beek als meest vooruitgeschoven middenvelder. Verder staan Dest, Veltman, Blind en Tagliafico op hun gebruikelijk plekken achterin.

Of de Rotterdammers, die al 14 jaar wachten op een overwinning in de Arena, ook voor dezelfde opstelling zal aantreden als afgelopen donderdag in de uitwedstrijd tegen het Zwitserse Young Boys is nog maar de vraag. De ploeg van Jaap Stam ging vrij kansloos met 2-0 ten onder.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Feyenoord:

Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Van de Beek, Martínez; Ziyech, Tadic, Promes.

opstelling Ajax tegen Feyenoord