Na een uitstekende eerste seizoenshelft is Ajax het nieuwe jaar dramatisch begonnen, met als meest recente blamage de 1-0 verliespartij tegen Heracles in Almelo. In aanloop naar de Champions League-kraker in de Johan Cruijff Arena is dat ook de grote vraag in welke opstelling Ajax tegen Real Madrid zal gaan aantreden. Het lijkt aannemelijk dat Ten Hag weer zal kiezen voor de zogenaamde ‘Bayern-variant’, met Tadic als valse spits.

Net als in de wedstrijden tegen Bayern en ook Benfica-uit treft Ajax in Real Madrid een tegenstander die niet achterover zal gaan leunen. Met Tadic als terugzakkende spits was het middenveld van Ajax beter bezet en het spel van de Amsterdammers onvoorspelbaarder. Bovendien komt er in deze formatie een plekje vrij voor David Neres, die met zijn snelheid kan bijdragen aan de snelle omschakeling. Ziyech zal in een vrije rol vanaf rechts de aanval completeren.

Ten Hag gaf in de persconferentie al aan dat Frenkie de Jong, die tegen Heracles nog het veld verliet, gewoon aan de wedstrijd zal kunnen beginnen. Hij zal vermoedelijk met Lasse Schöne en Donny van de Beek het middenveld vormen met daarachter de ‘gebruikelijke’ verdediging met Mazraoui, De Ligt, Blind en Tagliafico en Onana op de goal.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Real Madrid:

Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind en Tagliafico; Schöne, Van de Beek en De Jong; Ziyech, Tadic en Neres.

opstelling Ajax tegen Real Madrid