Er komt een drukke transferzomer aan voor Ajax. Naast het naderende vertrek van jongens zoals De Ligt en de Jong is het ook nog maar de vraag of Ajax André Onana kan behouden. Kostas Lamprou heeft daarnaast een aflopend contract. Bovendien maakte hij tegen Flamengo niet bepaald een onuitwisbare indruk. Daarnaast lijkt Dominik Kotarski nog niet helemaal klaar om Onana te vervangen. Hoog tijd dus om te kijken naar enkele potentiële opvolgers van Onana. Blijft Onana toch nog een jaartje? Dan zijn dit uitstekende tweede keepers!

1. Hendrik Van Crombrugge

In zomer van 2017 was niet Benjamin van Leer, maar Hendrik Van Crombrugge de gewenste back-up van André Onana. De doelman van KAS Eupen bedankte Ajax, maar zei later spijt te hebben van zijn beslissing. Van Crombrugge gaf recentelijk nog aan graag in de zomer te vertrekken naar het buitenland.

2. Vasilios Barkas

Hoewel AEK Athene in de Champions League geen enkele wedstrijd wist te winnen, maakte de 24-jarige doelman Barkas toch een sterke indruk. De ‘halve-Nederlander’ was in de Griekse competitie al goed voor negen clean-sheets in dertien wedstrijden en heeft inmiddels zeven interlands achter zijn naam staan.

3. Jasper Cillessen

Ja oké, het meest realistische transferdoelwit is Jasper Cillessen zeker niet. Toch is Cillessen voor velen de gedroomde opvolger van Onana. Bij FC Barcelona krijgt hij enkel speeltijd in de Copa Del Rey en keepte hij dit seizoen een enkele wedstrijd in de Champions League. Misschien is er een dealtje mogelijk bij een mogelijke transfer van de Ligt of de Jong?

4. Maarten Stekelenburg

Of Stekelenburg nog goed genoeg is voor Ajax, is natuurlijk de vraag. Steek is momenteel tweede keeper bij Everton achter Jordan Pickford en keepte de afgelopen jaren enkel wat wedstrijden in de Engelse bekertoernooien. Maar wat zou het geweldig zijn om Stekelenburg nog te zien schitteren in het shirt van Ajax.

5. Zack Steffen

Afgelopen seizoen werd Zack Steffen uitgeroepen tot Amerikaans voetballer van het jaar en speler van het jaar bij zijn ploeg Columbus Crew. De 23-jarige doelman zag zijn goede spel bekroond worden met een transfer naar Manchester City. Of Steffen in Manchester kansen gaat krijgen is nog maar de vraag, het huidige keepersgilde bestaat namelijk uit Ederson, Bravo en Muric. Er is dus zeker kans op een huurdeal.

Welke keepers heeft Ajax onder contract staan?