Luis Orejuela is ontzettend blij met zijn transfer naar Ajax. Vandaag ondertekende de 21-jarige back een vijfjarig contract bij de Amsterdamse club. “Ik ben heel gelukkig en blij dat ik bij Ajax ben. Het is zo’n grote en belangrijke club in Europa. Daar hoop ik van te profiteren. Het is een immens geluk”, vertelt het 21-jarige talent aan Ajax TV.

“Ik ben een rechtsback, heel snel, ik houd van aanvallen en heb een goed schot”, vervolgt de verdediger, die vrijdagochtend bij de training van de selectie keek. “Ik had de kans om naar de training te kijken. Ik vond het heel mooi. Ik ben pas net hier en zoals ik zei; het is een immens geluk om bij deze grote club te horen.”

Orejuela komt van dezelfde club als Mateo Cassierra, namelijk Deportivo Cali. “Het is leuk om hem weer te zien, dat was namelijk al weer een tijdje geleden. Het is super hem weer als collega te hebben. Dat zelfde geldt ook voor Davinson Sánchez. Hem ken ik goed van het Colombiaanse (jeugd) elftal. Ik ga van ze genieten. Ik heb van te voren niet de kans gehad om ze te spreken, omdat het allemaal zo snel ging. Maar net heb ik ze al even kunnen spreken. Nu wil ik me snel aanpassen. Ik hoop dat het snel gaat. Ik weet dat het voetbal bij Ajax ook snel gaat. Wat ik heb gezien was supersnel. In Colombia gaat het ietsje langzamer, maar ik houd hier van. Ik ben zelf ook een snelle speler en ik ga goed op de trainers en mijn medespelers letten. Dan denk ik dat ik me snel kan aanpassen. En dan geloof ik ook dat ik veel kan gaan bijdragen.”

Morgen start voor Ajax de competitie. De wedstrijd tegen Heracles Almelo komt nog iets te vroeg voor de Colombiaan, maar als het aan hem ligt past hij zich snel aan en staat hij klaar wanneer hoofdtrainer Marcel Keizer hem nodig heeft. “Als het kan ga ik heel graag mee zaterdag naar de eerste wedstrijd. Mocht het niet kunnen dan steun ik ze vanuit het hotel. Deze wedstrijd komt voor mij nog te vroeg, maar daarna ben ik zeker inzetbaar. In Colombia is de competitie al begonnen en daar heb ik ook al een paar wedstrijden gespeeld. Zodra de trainer me nodig heeft, sta ik klaar.”