Ajax heeft Saïd Ouaali aangesteld als hoofd jeugdopleiding. De 47-jarige oud-voetballer tekent een contract van drie jaar, dat ingaat op 1 juli. Door zijn aanstelling treedt hij ook toe tot het technisch hart. Dat meldt Ajax op de officiële website.

Ouaali werkt sinds 2012 in de jeugdopleiding van Ajax. De eerste twee jaar was hij trainer en vanaf 2014 coördinator van de bovenbouw. Sinds afgelopen december combineerde hij dat met de functie van interim hoofd jeugdopleiding na het vertrek van Wim Jonk.

Het hoofd jeugdopleiding is blij met zijn nieuwe aanstelling. “Het is geweldig dat ik mijn huidige werkzaamheden bij Ajax vanaf komend seizoen kan blijven voortzetten. Deze aanstelling getuigt van waardering en daar ben ik uiteraard bijzonder trots op”, vertelt Ouaali op Ajax.nl. “Het afgelopen half jaar was zeker niet makkelijk. Samen met mijn collega’s hebben wij hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het hoge niveau van de opleiding gecontinueerd werd. Voor komend seizoen zijn enkele nieuwe jeugdtrainers aangesteld die de staf zullen versterken. Dat biedt de mogelijkheid voor mij om samen met Dennis Bergkamp meer de nadruk te leggen op de doorstroom van de jeugd naar Jong Ajax en het eerste elftal. Dat betekent dat ik naast mijn rol als hoofd jeugdopleiding ook regelmatig met Marcel Keizer en George Ogararu op zal trekken.”

Ook Edwin van der Sar is tevreden met de benoeming. “Saïd werkt al bijna vijf jaar naar volle tevredenheid in onze opleiding. Hij staat volledig achter de door Ajax ingeslagen weg en heeft de afgelopen maanden uitstekend werk verricht als interim hoofd jeugdopleiding. Dennis Bergkamp en ik hebben in die periode intensief met hem  samengewerkt en wij kwamen tot de conclusie dat Saïd de juiste man is voor deze positie. Voor ons is het van belang dat naast goed scouten en goed opleiden, de stap naar het eerste elftal makkelijker gaat verlopen. Dat proces kan verder verbeterd worden en daar ligt een belangrijke taak voor Dennis en Saïd. Met zijn aanstelling hebben we nu alle belangrijke voetbalfuncties ingevuld en kunnen we met vertrouwen het nieuwe seizoen in.”