Saïd Ouaali is door Ajax naar voren geschoven als tijdelijke vervanger van hoofd jeugdopleiding Wim Jonk. Ajax meldde eerder al dat Ouaali de werkzaamheden van Jonk als jeugdtrainer van de A1-junioren zou overnemen. Nu zal hij ook de andere taken van Jonk tijdelijk overnemen. Dat meldt Voetbal International.

In de functie van hoofd jeugdopleiding zullen Dennis Bergkamp (assistent-coach bij de hoofdmacht en lid technisch hart) en Edwin van der Sar (voorzitter technisch hart) als klankbord van Ouaali fungeren.

Ouaali is sinds begin 2012 werkzaam bij Ajax. Daarvoor was hij trainer van SV Marken, Jong Volendam en FC Lisse. In het voorjaar van 2013 behaalde hij zijn diploma Coach Betaald Voetbal. Naast zijn functie als jeugdtrainer is Ouaali ook coördinator van de bovenbouw (A- en B1-junioren).

Wim Jonk en Ajax besloten afgelopen donderdag definitief uit elkaar te gaan. Nadat eerder Johan Cruijff zijn handen van het Plan Cruijff en Ajax trok, verliet ook Jonk de club. Ook hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind hield het voor gezien en was daarmee solidair aan Cruijff en Jonk.

Vanwege het vertrek van de twee heren is Ajax inmiddels op zoek naar opvolgers. Tot die tijd zal Ouaali de werkzaamheden van Jonk dus tijdelijk op zich nemen. Behalve door Bergkamp en Van der Sar zal Ouaali ook ondersteund worden door de coördinatoren van de middenbouw (Peter den Otter) en de onderbouw (Percy van Lierop). Zij hebben extra verantwoordelijkheden gekregen in de dagelijkse leiding van de jeugdopleiding.