Jong Oranje is de EK-kwalificatiereeks goed van start gegaan. In de Vijverberg werd er met 5-1 gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Cyprus. Er was een hoofdrol weggelegd voor verschillende Oud-Ajacieden

Oranje, dat zich na drie mislukte kwalificaties weer wil plaatsen voor een eindtoernooi, startte ongelukkig. Het team met veel (Oud)-Ajacieden, waaronder Schuurs, Lang en Sierhuis had veel meer balbezit dan de Cyprioten, maar keek na de eerste counter van Jong Cyprus wel tegen een achterstand aan. De Nederlanders trokken de wedstrijd al binnen vijf minuten gelijk, nadat Noa Lang binnen het strafschopgebied werd neergehaald. Aanvoerder Teun Koopmeiners schoot vanaf elf meter raak.

Sierhuis, De Wit en Zeefuik zorgen voor doelpunten
In de 26eminuut was het weer raak voor Jong Oranje. Het was oud-Ajacied Kaj Sierhuis die de diepte in werd gestuurd. Hij legde de bal voor de goal, waarna Dani de Wit van dichtbij raak kon koppen. Slechts twee minuten later was het weer raak. Ditmaal was Sierhuis de afmaker. De spits kon na een strakke lage voorzet van Zeefuik van dichtbij binnentikken.

Na rust bleef de score echter lang onveranderd. Oud-Ajacied Daishawn Redan mocht zijn debuut maken en kwam zo’n twintig minuten voor tijd binnen de lijnen. Het bleef wachten tot de laatste minuten, waarin nog twee maal werd gescoord. Allereerst schoot De Wit de 4-1 raak, waarna hij bij de vijfde goal een lange bal knap controleerde en richting doel kreeg. Rechtsback Zeefuik kon vervolgens van dichtbij raak schieten.

Doelpuntenmakers:
0-1. Sotiriou
1-1. Koopmeiners
2-1. De Wit
3-1. Sierhuis
4-1. De Wit
5-1. Zeefuik