Vandaag is het erop of eronder voor vijf oud-Ajacieden in de laatste poulewedstrijd van het EK. Voor IJsland, België en Zweden is plaatsing voor de volgende ronde namelijk nog geen zekerheid.

Vanavond om 18:00 uur speelt het IJsland van Kolbeinn Sigthorsson de laatste poulewedstrijd. In groep F is alles nog mogelijk. IJsland staat tweede in met evenveel punten als nummer drie Portugal, maar heeft ook nog een kans om groepswinnaar te worden. Winst op Oostenrijk zal voor IJsland waarschijnlijk genoeg zijn om direct door te gaan naar de laatste zestien.

Om 21:00 uur maken België, Ierland en Zweden uit wie er na Italië ook doorgaan naar de volgende ronde. Het Zweden van Zlatan Ibrahimovic behaalde tot nu toe slechts één punt en moet dus winnen om kans te maken op een plek in de achtste finale. De Belgen zullen hier echter een stokje voor willen steken. Het België van de drie oud-Ajacieden Vertonghen, Vermaelen en Alderweireld heeft aan een punt genoeg om door te gaan. Aan de drie verdedigers de taak om Zlatan af te stoppen.

Mocht het IJsland, België en Zweden niet lukken om zich direct te plaatsen voor de volgende ronde dan is er toch nog hoop. De vier beste nummers drie gaan ook door naar de achtste finales.