Ajax zou er goed aan doen Davy Pröpper te overwegen als opvolger van de vertrekkende Frenkie de Jong, zo denkt Arno Vermeulen. Ook komt de commentator met een interne oplossing en Teun Koopmeiners van AZ als mogelijke vervangers.

Ajax ontvangt komende zomer een recordbedrag van zeker 75 miljoen euro. Hiermee kunnen de Amsterdammers dus makkelijk de transfermarkt op. “Ajax heeft geld zat. Dat is het probleem niet. Ik denk dat Davy Pröpper van Brighton & Hove Albion wel interessant zou zijn”, aldus Vermeulen op de NOS-website. “Qua niveau komt hij misschien nog wel het dichtst bij De Jong. Hij zou ook zo kunnen inpassen.”

Een andere optie zou zijn om Daley Blind door te schuiven naar het middenveld. “Ik vind hem daar het beste”, meent Vermeulen. “Dan hou je toch enigszins je balans op het middenveld. Maar als je dat doet verplaats je het probleem. Dan heb je een nieuwe centrale verdediger nodig. Daar zit Ajax niet heel ruim in. Maar ik denk dat ze Teun Koopmeiners bij AZ goed in de gaten moeten houden. Hij doet het heel goed daar in de verdediging en past bij Ajax.”