Marc Overmars rondde woensdag een megatransfer af. Frenkie de Jong vertrekt voor 75 miljoen naar FC Barcelona. Daar kan nog 11 miljoen bijkomen: “We komen uit op 86 miljoen, die bonussen zijn allemaal vrij zeker ja”, vertelt Marc Overmars daarover aan AjaxTV.

Maandenlang proces

De transfer leek woensdag plotseling in een stroomversnelling te komen, maar Overmars benadrukt dat er veel aan vooraf is gegaan: “Dit is een proces van maanden geweest, waarin alle topclubs uit Europa hebben gezeten met zijn management en met ons contact hebben gelegd. FC Barcelona is op het laatst vol in de strijd gekomen, de laatste weken.” Hij zag dan ook al een tijdje dat De Jong niet houdbaar was voor Ajax: “Natuurlijk houden we goede spelers graag nog een jaartje langer, maar dat was in dit geval niet realistisch.”

Blij met keuze voor Barcelona

Uiteindelijk is het dus FC Barcelona geworden en Overmars is blij met die keuze: “Ik ben blij dat hij voor Barcelona tekent, die clubs zijn aan elkaar verbonden wat betreft speelwijze en geschiedenis. Dus ik hoop dat hij het fantastisch doet. Het is belangrijk dat hij slaagt bij Barcelona, zodat ze zien dat een speler van Ajax van toegevoegde waarde is.” Aan de andere kant is de technisch directeur ook opgelucht dat het nu allemaal achter de rug is: “Ik ben ook blij dat deze soap is afgelopen, want het belangrijkste is nu dat we met Ajax kampioen worden.”