Nadat bekend werd dat Frenkie de Jong voor 86 miljoen naar FC Barcelona vertrekt, kon ook de vlag uit bij Willem II en RKC. De clubs hadden een doorverkooppercentage afgesproken en dat betekent dat RKC Waalwijk ongeveer 3,7 miljoen euro overhoudt aan de deal. Een bedrag dat hoger is dan de jaarbegroting van de club.

Technisch directeur Frank Mosselveld is blij en trots op wat er de afgelopen tijd gebeurden: “Na zijn debuut voor Oranje werd hij neergezet als de verlosser. Dat was overdreven, maar ik dacht: laat ze het maar lekker opblazen, dat komt ons niet slecht uit”, vertelt Van Mosselveld aan Voetbal International. “Dat wij als RKC nu mogen meedelen in een van de grootste transfers aller tijden, is heel bijzonder.”

Wanneer ze het geld kunnen verwachten en hoe alles verder zal verlopen, weten ze bij RKC nog niet. Maar Van Mosselveld wacht geduldig af: “We stellen ons in dat opzicht nederig op en zijn dankbaar richting Marc Overmars en Ajax, dat zij er zo’n gigantisch bedrag uitgesleept hebben is een knappe prestatie en voor ons erg prettig.”

Willem II ontvangt ruim 6 miljoen, RKC 3,7 bij transfer De Jong