Ajax maakte in de eerste seizoenshelft grote indruk in binnen- én buitenland, maar lijkt het na de winterstop helemaal kwijt te zijn. Marc Overmars erkent dat de situatie momenteel niet zo is als het zou moeten zijn.

Na de pijnlijke nederlaag tegen Heracles van afgelopen zaterdag (1-0) zag Ajax de achterstand op PSV oplopen tot zes punten. “Dat is natuurlijk niet goed, duidelijk”, vertelt Overmars in het NRC. “Maar ik geniet wel van Ajax. De wedstrijden die we gespeeld hebben, op een paar ketsers na, zijn gewoon mooi. Al ben ik hier in dienst, ik kijk er ook naar als voetballiefhebber. Dat vind ik heel belangrijk.”

Door de nederlaag in Almelo is de kans dat Ajax voor het vijfde seizoen zonder prijs blijft weer een stukje groter geworden. De directeur voetbalzaken baalt dan ook van de prijzendroogte en weet waar het allemaal is begonnen. “Ik wist meteen: dat kampioenschap dat we weggegeven hebben bij De Graafschap gaat ons nog lang achtervolgen. Maar dat was een sportief debacle, zoiets komt eens in de twintig jaar voor.”

“Het seizoen daarop word je op één punt geen kampioen omdat we de Europa League-finale spelen. Daar herinner ik mensen wel aan. We pakken wel de meeste Nederlandse punten in Europa, verreweg. Die finale zie ik eigenlijk als een dubbele titel.”